Манифестације у школи

Дан планете Земље

Објављено понедељак, 14 мај 2018

Дан планете Земље

Дан планете Земље је дан када мало више говоримо о нашој планети, о очувању природе и њеним загађивачима, као и о настојању човека да сачува ово што нам природа пружа.

Учитељице Светлана Ђорђевић и Јелена Кујунџић са ученицима првог и другог разреда су одржале Јавни час поводом Дана планете Земње. Примерено узрасту, ученици су набрајали ко то све настањује копнене и водене пределе. Направили смо поређење колико је човек мали и ситан у односу на нека друга жива бића, а колико је огромна штета коју може да нанесе својом немарношћу и непажњом.

На светлећем глобусу смо препознавали делове копна на планети, као и огромне водене површине.

На приказаној ПП презентацији видели смо негативне утицаје „киселих киша“ на биљни свет, загађеност ваздуха издувним гасовима саобраћајних средстава, као и хаварије танкера који изливањем нафте угрожавају водени живи свет.

Закључили смо да сваки дан треба да буде подједнако битан за очување планете Земље и да свако од нас да мали допринос очувању природе. Писали смо поруке које треба да постану део нашег опхођења према нашем окружењу и развије свест о значају сваког нашег поступка који је усмерен ка природи.

Светлана Ђорђевић и Јелена Кујунџић, учитељице у ОШ „Божо Томић“ у Пријевору

Сат за нашу планету

Објављено уторак, 03 април 2018

У гостима                                                        

У суботу 24 .3 .2018.год. ученице VIII1 одељења наше школеТеодора Петровић и Бојана Петровић са својом наставницом биологије Вером Ненадовић били су гости ученика осмог разреда ОШ ,,Филип Филиповић,, на акцији "Сат за нашу планету".

Највећа глобална акција "Сат за нашу планету" која се у организацији WWF организује већ 11 година у 178 земаља а Србија се овој акцији придружила пре тачно десет година

 
Ученици школе "Филип Филиповић" већ пет година врло активно подржавају ову акцију симболичним гашењем светла на шездесет минута већ и организовање мвршњачких предавања на темуглобалнг загревања и климатских промема .Слоган овогодишњ екампање је био "Повежи се са природом" па су тако ученици осмог разреда у суботу 24.3.2018. год.од 20.30.-21.30 осим гашења светла, приредили шездесетоминутни приказ последица климатских промена .Ученици су организовали и изложбу ликовних радова на темуклиматских промена и заштите планете Земље.

                                                                                          Вера Ненадовић

Песма пролећу

Објављено четвртак, 15 март 2018

     

                         Пролеће

„Опет креће                                          

пролеће                          

с' песмом кроз мој крај.          

Дође ласта, дође рода,        

зажубори бистра вода    

и полете змај.             

Топли дани сунчани,

изменили свет.

И гле, свуда, наокол 

И где је било грање голо,

осуо се цвет.

Вредне пчеле

почеле

да сакупљају мед.

Снега нема, зима није,

бацили смо скије,

лоптин сад је ред!

                                                                                        

                                                                                       Воја Царић

Тематски дан ученика млађих разреда

Објављено понедељак, 05 март 2018

Тематски дан ученика млађих разреда

            У оквиру Дечје недеље, која је трајала од 2-9.10.2017. имали смо разне активности.

У петак, 6.10.2017.год. у холу школе ученици су одржали јавни час, који су припремили уз помоћ својих учитељица. Тематске целине које су ученици припремили су следеће:

1.разред Српски језик - Јесен ( песмице нашег краја - рецитације)

2.разред Свет око нас - Саобраћај (припремљен скеч и музичка композиција „Семафор“)

3.разред Свет око нас – Наш крај (презентација занимљивости нашег округа)

4.разред Математика и Природа и друштво (Мерење;висине планина, дужина пута, пруге у км и сл.)   

        

У трајању 10:15h - 11h, током четвртог часа, ученици 1-4.раз. су радо презентовали својим другарима, као и пристним наставницима, одабране наставне садржаје. Наши прваци су својим рецитацијама Јесен у нашем крају свима измамили осмехе, па су апаузом награђени за свој труд. Након њих, следили су другаци који су нас одушевили својим скечом „Пажљивко“ и музичком нумером „Саобраћај“. Потом су трећаци привукли нашу пажњу занимљивостима нашег краја. И на крају ученици четвртог разреда су наставили о географским подацима и положају нашег места. Ученици су пажљиво слушали све наставне садржаје уз које су сазнали пуно нових и занимљивих информација. Тематски дан је био успешан и постигнут задати циљ.

Актив учитеља