Екскурзија ученика

Објављено уторак, 28 август 2012

БИЛИ СМО НА ИЗЛЕТУ

Излет за ученике од 1. до 8. разреда ОШ "Божо Томић" из Пријевора и издвојеног одељења у Рошцима, реализован је 12.5.2012. на релацији Пријевор-Таково-Савинац-Коштунићи-Прањани-Миоковци-Пријевор, а у организацији Туристичке агенције "Матовић" из Чачка.

На излет је кренуло 126 ученика, 12 наставника и 2 водича пута. Полазак ученика у h испред школе у Пријевору. Око 9 h долазак у Таково. Посета музеју Другог српског устанка, цркве Брвнаре и споменика посвећених устанцима у Такову.Након тога, у Таковском пољу, тзв. Кнежевим ливадама организован је доручак и слободне активности ученика (лопта, вијаче и цртање столетног Таковског грма). У 11 h полазак на Савинац. Посета цркви Светог Саве (задужбини кнеза Милоша у којој се налазе мошти Мине Вукомановић, ћерке Вука Караџића). На Савинцу смо до 13 h када крећемо у Коштуниће.

Долазак у Коштуниће у 14 h. Обилазак етно куће и музеја старих ствари. Након тога предах и одмор уз ручак у ресторану у етно селу. Потом ученици имају организоване различите слободне активности. Полазак из Коштунића у 18 h, долазак у Пријевор у h. Ученици из Рожаца су својим аутобусом превежени до Царина, одакле су их преузели родитељи. Пут је протекао без проблема, у добром расположењу а томе је допринео леп и сунчан дан.

Излет је успешно реализован и све похвале за водиче Туристичке агенције "Матовић" који су били јако пажљиви и предусретљиви. Ученици су били задовољни и пуни утисака.