JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Хоћемо здраву животну средину

Објављено четвртак, 14 јун 2018

Хоћемо здраву животну средину

Издвојено одељење ОШ „Божо Томић“ у Рошцима угостило је ученике и наставнике из три школе из чачанске општине у протеклој седмици. У организацији Вере Ненадовић, наставника биологије, и Марине Ранковић, наставника географије, а под слоганом „Хоћемо здраву животну средину“ ученици су учествовали у изради плаката, гледали презентације, оставили еколошке поруке и посетили врх Каблара. У дивном амбијенту и одличној атмосфери ученици су имали прави еколошко-едукативни излет са којег су понели дивне успомене.

Прво смо обележили Међународни дан без дуванског дима 31. маја када смо угостили 43 ученика од петог до осмог разреда из ОШ „Горачићи“. Они су заједно са шест својих наставника, а на челу са директорком школе Снежаном Илић, присуствовали јавном часу на ову тему. Ученицима је одржана презентација чији је циљ био промоција еколошке свести ученика о животу у средини без дуванског дима и практична еколошка едукација младих. Након одржане презентације, ученици су направили заједнички пано на ту тему, а онда отишли на шетњу до врха Каблара. 

Дан заштите животне средине 5. јун обележили смо са гостима из Школе за основно и средње образовање „Први новембар“ који су дошли са својих девет наставника и пратилаца.

Светски дан заштите животне средине обележава се сваке године, 5. јуна, у више од сто земаља света. Тим поводом уприличили смо им презентацију посвећену овом важном еколошком датуму. Након тога вођена је дискусија са ученицима на ову тему са закључком да је природа веома лепа ако је не загађујемо. Затим смо заједно осликавали плакате природних лепота. Одушевљење се могло видети на лицима гостију, као и врло импресивни утисци наших ученика

  

У четвртак, 7. 6. 2018. ученици IV разреда ОШ „Вук Караџић“ из Чачка са својом учитељицом Наташом Ралић посетили су наш Еко - камп .

Циљ посете је упознавање ученика са природним лепотама окружења, могућностима реализације наставе у природи, теренски рад као облик наставе, смештајним капацитетима у оквиру школе.

Госте смо упознали са школским просторијама, еко-кампом, активностима које у кампу организујемо кроз презентацију. Потом су уживали у игри и дружењу са нашим ученицима. Плакат са порукама за очување природе оставили су нам за успомену на прелепе тренутке у нашој школи.

 

Ивана Јеремић и Вера Ненадовић