JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Школска слава Свети Сава

Објављено уторак, 06 март 2018

Школска слава Свети Сава

            Ђаци, наставници, директорка, родитељи и остали присутни гости, ОШ „Божо Томић“ у Пријевору, прославили су још један Савиндан, у духу православља. Дана, 27.јануара којим се обележава највеће име српске историје, Свети Сава, који је синоним за све најбоље у српској историји. Циљ нашег обележавања славе је у име „првог наставника“ са жељом да се шири Светосавље у школи, књижевности, медицини, држави као и култури.

            Уз свечан обред , оца Јована Марковића, сечење славског колача је обављено како то наши обичаји налажу. Након тога, уследио је пригодан програм ученика млађих разреда уз подршку хора ученика старијих разреда, са пратњом наставнице Јелене Рубаковић. Светосавском химном и рецитацијом Радујте се децо, у извођењу ученице другог разреда, Софије Каранац програм је започет. Млади глумци, ђаци трећаци, успешно су извели скеч Разговор у цркви. На радост родитеља и свих присутних уследили су рецитали првака. Они су данас први пут наступили пред публиком. Ученица петог разреда, Ива Аврамовић, одсвирала је композицију на хармоници. У наставку програма смењивали су се рецитали ученица другог разреда, потом су ученице трећег и четвртог разреда успешно извеле Ерско коло, затим ученици четвртог разреда допадљиво приказали драмски текст У колони Светог Саве и свечаност обележавања је завршена колом Дуње ранке, у извођењу ученика другог разреда.

            Свако је данас допринео на свој начин, најбоље што је умео, проказавши своју добру вољу и жељу да помогне, уложивши труд и љубав у оно што се ради. Ученици са својим учитељицама били су поносни као и родитељи , који су будно пропратили учешће своје деце.

            До прославе следеће школске славе, ако смо бар у једнима од нас пробудили дух светосавља, сматраћемо то нашим успехом, са поруком: „ да се сва срца сада уједине, сунце мира и љубави да нам свима сине.“                                  

                                                                                    

            Актив учитеља