JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Чувари природе на Каблару

Објављено среда, 18 октобар 2017

„Чувари природе“ на Каблару

У суботу, 14. 10. 2017. ученици 5. разреда ОШ „ТанаскоРајић“ изЧачка, у оквиру предмета – Чувари природе посетили су Еко камп ОШ ,,Божо Томић,, у издвојеном одељењу у Рошцима.

   Циљ посете је упознавање ученика са природним лепотама окружења, могућностима реализације наставе у природи, теренски рад као облик наставе, смештајним капацитетима у оквиру школе

Креативним радионицама које су реализоване у школи, домаћини су упознали ученике са природним ресурсима окружења Овчарско – кабларском клисуром., као заштићеним природним добром.

   Теренски рад је обухватао уочавањ екарактеристичних облика рељефа и упознавање разноврсности биљног и животињског света, као и еко система на путу од школе до врха Каблара.

Заинтересованост ученика показала је да је овакав облик рада на терену садржајнији, креативнији и продуктивнији. Волели би да имају више оваквих садржаја у редовној настави.

Ученике су пратиле – Биљана Михаиловић, проф. биологије и Катарина Чутовић, проф. географије, домаћини су биле – Вера Ненадовић, проф. биологије, Марина Ранковић, проф. географије и Душица Жуњић, наставник историје и географије.

                                                                                                              Вера Ненадовић