JoomlaTemplates.me by WebHostArt.com

Тематски дан „Мој крај“

Објављено петак, 22 септембар 2023

Тематски дан „Мој крај“

      На дан Рођења Пресвете Богородице- Мале Госпојине, ученици трећег и четвртог разреда, са учитељицама Светланом Ђорђевић и Верицом Драгићевић, су се упутили у завичајну шетњу до цркве Пресвете Богородице у Видови, која је задужбина покојног патријарха Иринеја.

       Идеја је била да успешно реализујемо Тематски дан „Мој крај“- физичко васпитање и верска настава празнична шетња, природа и друштво- Рељеф мог краја и Симболи државе, српски језик- „Домовина се брани лепотом“ од Љубивоја Ршумовића, а у Еколошком календару је Дан без аутомобила.

        Шетња је била пријатна, топао септембарски дан обојен бојама јесени допринео је добром расположењу. По доласку на избрежак, на коме се сместила дрвена грађевина, окрепили смо се воћем и чоколадом, затим смо се играли лоптом, а по отварању цркве обишли исту, целивали икону Богородице и чули пар речи о самој цркви и како је настала. Обишли смо и парохијски дом, који је још у изградњи.

       Фотографисали смо се и поновили знања о рељефу, погледали крајолик, прочитали запис ученице о родној Видови и рецитовали стихове песника о завичају и домовини.

        У повратку нас је сачекао комшија са корпом смокава, па смо уживали у сочним плодовима и успешно реализованом дану.